Rólunk

Cégünk hosszú évek óta tevékenykedik a szakértői favizsgálatok, fanyilvántartási (fakataszter), faállomány gazdálkodás, faápolási munkák és a speciális, kötéltechnikával támogatott favágás területén. Számos önkormányzati közterület, országos- és helyi jelentőségű közintézmény kertje, temető, védett park fáinak vizuális és műszeres vizsgálata, kataszterezése mellett nemzetközi referenciákkal is rendelkezünk. Térinformatikai partnerünkkel folyamatosan fejlesztjük a fakataszter keretrendszert, melybe megrendelőink igényeit is rövid határidővel be tudjuk építeni.
Fakataszter készítés során a legmodernebb technológiákat használjuk (GPS, drónok, lézeres felmérés, terepi számítógépek, speciális szenzorok, kamerák), ennek köszönhetően több partnerünkkel fut közös kutatás-fejlesztési projektünk is.
Forgalmazói vagyunk a piacon elérhető legjobb egyedi fajelölő rendszernek, melyet egyre több partnerünk is rendszerbe állít, hogy a megrendelői a legmagasabb minőséget kaphassák.

Alapítói és aktív tagjai vagyunk a Magyar Faápolók Egyesületének, valamint a szakmához kapcsolódó kutatás/fejlesztés, és szakoktatás területén is jelentős szerepet vállalunk. Kollégáink a Soproni Egyetem Erdőmérnöki karán, valamint a volt Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Kertész- és Tájépítészmérnöki Karán, valamint Ausztriában is oktatnak a szakterülethez kapcsolódó tárgyakat.
Cégünk tagjai rendelkeznek a szakterülethez kapcsolódó összes hazai szakképesítés mellett a legmagasabb szintű egyetemi és szakértői végzettségekkel is. Külön büszkeség számunkra, hogy az egyetemi szintű Favizsgáló és Faápoló Szakmérnök képzés oktatásában is kulcsszerepet játszunk.
Több, rendszeresen együttműködő partnerünk segítségével rugalmasan tudjuk a munkáinkat ütemezni, hogy a legrövidebb idő alatt elvégezzük a sürgős feladatokat.
Szakértői tevékenységünket kalandparkok számára is több éve szolgáltatjuk.
Műszerparkunk Magyarországon a legmodernebbek között említhető, a fúrásellenállás-mérés egyedül a Park-Erdő Stúdió Kft.-nél érhető el.

Faápolás és fakivágás területén a Park-Erdő Stúdió Kft. teljeskörű szolgáltatást tud nyújtani az engedélyezéstől kezdve a kivágáson, elszállításon, elhelyezésen át a tuskómarásig. A cég nemzetközi kiterjesztéses felelősségbiztosítással rendelkezik, amely az alvállalkozókra is kiterjed. A kivágott fákat, növényi részeket cégünk tovább feldolgozásra a saját telephelyre vagy partnereink telephelyére szállítja.
A fakivágás során is az értékteremtést tartjuk az egyik legfontosabb célnak, így a faanyagot megpróbáljuk a legmagasabb értékű választékká alakítani.