Fakataszter készítés, karbantartás ❬ Vissza

A városi közterületeken, és a közintézmények területén álló fák jelentős értéket képviselnek, mellyel a tulajdonos, vagy a fenntartó kötelessége megfelelően gazdálkodni. Ezen érték nyilvántartása jogszabályi előírás (2003 óta pénzben kifejezett érték is nyilván tartandó), mégis sok önkormányzat esetében ez nem áll rendelkezésre.

Cégünk segítséget tud nyújtani az önkormányzatok számára a zöldefelület és faállomány nyilvántartás elkészítésében, időszaki felülvizsgálatában. 

Modern technológiák alkalmazásával a nyilvántartást térinformatikai alapokra tudjuk helyezni, amely alkalmas a fenntartási folyamatok optimalizására is. 2013-ban egy faápolás témájú osztrák konferencián a hasonló rendszert használó önkormányzatok 20-30%-os költség csökkenésről számoltak be a faállomány éves fenntartásánál, köszönhetően az optimalizációnak.

Vállaljuk teljes faállományok egészségügyi és közlekedésbiztonsági felmérését, felülvizsgálatát, valamint a szükséges faápolási feladatok előírását. Ezen tevékenységünket a hazai szakmai ajánlások, vagy igény szerint az osztrák vonatkozó szabvány szerint tudjuk végezni, és dokumentálni. 

Cégünk alapító tagja a Magyar Faápolók Egyesületének, így a legfrissebb információkat, szakmai ismereteket, újdonságokat azonnal alkalmazzuk tevékenységünk során.